020 71 62 464

Psychologisch testen

psychologische tests
BLIK ONDER DE MOTORKAP!
Psychologisch testen
AANLEG? TALENT?
Psychologishe testrapportage
Intelligentie?

Psychologische tests als ‘firewall’ bij aanname van personeel

In de praktijk zijn kennis en ervaring nooit alleen bepalend voor succes. Geschiktheid berust grotendeels op aanleg: de persoonseigenschappen en intellectuele capaciteiten ‘onder’ de gevraagde competenties. Beide – persoonsstructuur en intellect - zult u in het interview veelal onvoldoende kunnen herkennen. Psychologische tests doen dat wel. Daarom zijn ze onmisbaar bij selectie en aanname van personeel.

In uw eigen interview kunt u goed beoordelen hoe extravert de kandidaat is (hartelijk, energiek, sociabel). Maar lastiger herkent u hoe gewetensvol hij is (ordelijk, betrouwbaar, ambitieus, weloverwogen). Hoe stevig hij zich opstelt bij een conflict. Hoe sterk hij is in resultaatgerichte beïnvloeding. Van de intellectuele en emotionele openheid krijgt u hooguit een indruk (o.a. innovatief vermogen, intellectuele nieuwsgierigheid, kritisch-onafhankelijk oordeel, openstaan voor emotie en intuïtie). Een ervaren kandidaat kan in het interview tekort aan intellectuele capaciteiten slim verhullen. En zal u tenslotte geen aanknopingspunt geven op zijn mentale weerbaarheid en stabiliteit (vatbaarheid voor stress, frustratie, depressie). met onze psychologische tests krijgt u ook deze persoonseigenschappen helder in beeld. En voorkomt u zo veel schade bij een verkeerde aannname.

Psychologische tests als startpunt voor persoonlijke ontwikkeling

Waar liggen de persoonlijke sterkten en zwakten van uw medewerker? Psychologische tests brengen de oorzaken in de persoonsstructuur scherp in beeld. Daarmee leggen ze een solide basis onder persoonlijke ontwikkeling. Gedragsverandering begint namelijk bij herkenning van het eigen, natuurlijke gedrag en de bewustwording van de voor- en nadelen ervan in de praktijk. Medewerker en leidinggevende weten precies waaraan ze samen moeten werken.

Alleen bij BAPAS: psychologisch geschiktheidprofiel

Elke andere functie verlangt een ander persoonlijkheidsprofiel. Bij een verpleegkundige zien we graag onbaatzuchtige uitkomsten, bij een accountmanager juist meer egocentrische. Bij een boekhouder gestructureerdheid, bij een creatief beroep verbeeldingskracht. BAPAS is een van de weinige bureaus die voor elke afzonderlijke functie de wenselijke aanlegfactoren vertaalt naar een psychologisch normprofiel. In de testrapportage beredeneren wij de testuitkomsten tegen de achtergrond van dit ‘ideaalprofiel’ Op basis van aantal, aard en weging van de afwijkingen komen we tot advies t.a.v. ontwikkelpotentieel van de verlangde competenties en daarmee potentiele geschiktheid.

Psychologisch testen bij loopbaan, doorstroom en reorganisatie

Is uw organisatie in beweging en ontstaan er nieuwe posities? Functieherwaardering? Herinschaling na een fusie? Met psychologische tests brengt BAPAS persoonseigenschappen, intellectuele, capaciteiten, affiniteiten en interesses. In kaart en daarmee het ontwikkelpotentieel per competentie.

Bij BAPAS bent u hier altijd zeker van:

  • Interpretatie van testuitslagen tegen het licht van de specifieke functie
  • Rapportage door psycholoog, dus geen automatisch gegenereerde tekst
  • Testrapportage binnen 24 uur
  • Maximaal voorspellend vermogen
  • Tests beschikbaar in meerdere talen

Tarief

De kosten voor een psychologische testrapportage bedragen tussen de € 175,- en € 295,-.

Wilt u onze volledige tarievenlijst ontvangen? Klik hier

Voorbeeldrapportage

Bent u benieuwd naar onze rapportage, dan kunt u hier klikken om een voorbeeld op te vragen.

Meer weten?

Benieuwd wat onze arbeidspsychologen voor u kunnen betekenen?
Monique Timmering vertelt het u graag. Zij is bereikbaar tijdens kantooruren op 020 - 716 24 64.

Hans van Leeuwen Psychologische tests

Hans van Leeuwen, HR directeur l Asito

Sinds 2001 test of assesst Bapas voor Asito onze potentiële nieuwe medewerkers, van Objectleiders tot directie. Bij al deze diensten telt voor ons dat Bapas meedenkt met de klant en haar werk kwaliteit- en resultaatgericht aanpakt.

Van de kennis en ervaring die Bapas inmiddels van ons bedrijf heeft opgedaan, maken we dankbaar gebruik als we met elkaar sparren over issues inzake het personeelsmanagement van Asito. Bapas is daarbij een gewaardeerde adviseur.

Frank van der Mijn Psychologische tests

Frank van der Mijn, Partner I Van der Mijn & Van Dorp

“Jarenlang was ik tegen assessments; als loopbaancoach vond ik dat ik dat de cliënt het zelf ‘t beste weet. Via BAPAS ontdekten wij de grote waarde van een goed, wetenschappelijk gefundeerd assessment. Zowel congruenties als incongruenties daarin vormen stof tot uitwisseling en ontwikkeling.

BAPAS zelf ervaren wij als een klantgerichte, sympathieke organisatie, geleid door een deskundige en ondernemende directeur." 

Erik Goossens Psychologische tests

Erik Goossens, Founder & Chief Games I GameHouse Europe (Eindhoven)

“Bij GameHouse willen we al bij het selectie-interview kunnen beschikken over de informatie uit de psychologische tests. Daarom vragen wij BAPAS onze sollicitanten al vroeg in de procedure te testen.

Meer informatie over de persoon leidt in het selectie-interview tot meer richting, betere handvatten voor vragen, extra diepgang en beter gefundeerde beslissingen. Bij aanname kunnen medewerker en manager bovendien direct aan de slag met ontwikkelpunten”.

Ivo ten Hoorn Psychologische tests

Ivo ten Hoorn, Product Manager Opleidingen I Alex van Groningen

“Als input voor coaching benutten we de gebruiksvriendelijke online tests van BAPAS. Deelnemers geven aan het invullen van de vragenlijsten als leuk en leerzaam te ervaren.

De inzichten en adviezen in de rapportage zijn direct bruikbaar, helder vormgegeven en prettig omschreven. In BAPAS hebben we een betrouwbare partner die deze testen uiterst secuur voor ons faciliteert”.

Psychologische testen Monique Timmering

MEER INFORMATIE

Bel of mail

drs Monique Timmering
Psycholoog directeur

020-7162464
monique.timmering@bapas.nl

LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.